WE CARE @STUDIO BY BO | IN ACTIE VOOR HET WKZ

SOCIAAL ONDERNEMEN

STUDIO BY BO® is maatschappelijk betrokken. Wij vinden het belangrijk om voor elkaar te zorgen en doen graag mee aan sociale initiatieven, zodat er winst is voor iedereen. Als sociale onderneming willen wij niet alleen maar bezig zijn met geld verdienen en het verkopen van onze producten. Wij meten onze impact dan ook niet alleen aan omzet of winst en proberen via goede doelen of het aanpakken van een maatschappelijk probleem ons steentje bij te dragen.

Wij dragen zorg en welzijn een warm hart toe en in het bijzonder het WKZ (Wilhelmina Kinderziekenhuis). Deze maatschappelijk missie heeft een persoonlijke achtergrond waar we je graag meer over vertellen.

STUDIO BY BO®
no ordinary brand with a story to tell
WELCOME TO THE STORY


ONS VERHAAL

 

WKZ

Kind aan huis kan je wel zeggen. Al vanaf zijn geboorte wisten we dat er iets mis was. Onze lieve zoon Roemer. Een lieve, knappe en sociale jongen van (godzijdank) inmiddels al weer 13 jaar oud. Chronisch en ernstig ziek. Meerdere keren per jaar ligt hij (langdurig) opgenomen in het Wilhelmina kinderziekenhuis. Alle afdelingen hebben we al gehad. Wij hebben intensief contact met zijn artsen en het hele team om hem heen. Hij heeft veel zorg nodig en ondergaat wekelijks behandelingen voor zijn aandoening.

Mieke Deelen-Kohler

wkz

Naast een immuundeficiëntie heeft Roemer een nog onbekende stofwisselingsziekte. Een speld in een hooiberg zeggen zijn artsen regelmatig. Hij is afhankelijk van sondevoeding en ligt elke nacht aan een pomp. Overdag moet hij om de drie uur bolussen sondevoeding, eiwitten & vetten zodat zijn bloedsuikers stabiel blijven. Hij heeft hiervoor een Gastro-Stoma. Zijn hart wordt verkeerd aangestuurd, d.m.v. een implantaat bij zijn hart kunnen wij dit monitoren. We kunnen hem zelf scannen! Voor zijn bloedsuikerregulatiestoornis heeft hij een dexcom, een apparaat in zijn rug die verbonden is met een app. Hierdoor kunnen wij hem 24 uur per dag in de gaten houden. Hij slikt een batterij aan medicijnen en elke week krijgt hij een infuus met afweerstoffen. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Een speld in een hooibergbedrijfsvriend

Monkapje

DE VERGETEN GROEP 

DIAGNOSE ONBEKEND & ZELDZAME ZIEKTES

onderzoek

De onzekerheid is het ergste. We weten geen prognose, geen levensverwachting. En omdat Roemer de enige is met deze DNA afwijking blijft de diagnose onbekend. Artsen over de wereld hebben al meegedacht. Wij realiseren ons dat er meer van dit soort kinderen zijn. Een hele “vergeten” groep die net zo ziek zijn en vervelende behandelingen moeten ondergaan dan bij bekende ziektes. Voor deze groep, diagnose onbekend en de zeldzame aandoeningen is nauwelijks geld voor onderzoek beschikbaar. Geen farmaceut, arts onderzoeker of bnn-er gaat zijn tijd, geld of goede naam inzetten of besteden voor zo’n kleine doelgroep. Maar het zal je kind maar zijn! Om deze reden wil ik voor de “vergeten groep” geld inzamelen. Alle beetjes helpen en wie weet kunnen we ooit kinderen hiermee gaan helpen. Ik dank een ieder die doneert of meedoet aan onze maatschappelijke missie.


DOE MEE MET ONZE ACTIE EN STEUN DAARMEE DE KINDEREN VAN HET WKZ!

GA DIRECT NAAR DE LANDINGSPAGINA VAN HET WKZ EN DONEER!

WKZ

CORONA VIRUS, EEN WOORDJE VAN ONS

We leven in een vreemde tijd. Het corona virus heeft niet alleen ons land, maar de hele wereld in zijn greep. De harde realiteit is dat het coronavirus onder ons is en onder ons zal blijven. Dit is een tijd waarin we vooral voor elkaar moeten zorgen en elkaar moeten vinden. Een tijd om het gezamenlijke belang boven het eigen belang te stellen. Met z’n allen ons gezond verstand moeten gebruiken en alert te blijven. De aanwijzingen op te volgen van de deskundige. Ook als je sterk en gezond bent, in het belang van mensen die kwetsbaarder zijn.

EEN DIEPE BUIGING

We moeten respect tonen, ruimte en vertrouwen geven aan al die mensen die onder hectische omstandigheden dag en nacht bezig zijn anderen te helpen en het virus onder controle te houden. Ook wij maken een diepe buiging voor het zorgpersoneel zoals verpleegkundigen en artsen in de ziekenhuizen en de ouderenzorg, Maar ook voor huisartsen en GGD-medewerkers, politieagenten, ambulancepersoneel en alle andere hulpverleners. Tegen hen, en tegen al die mensen die op hun post blijven in scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, supermarkten en waar dan ook : u doet fantastisch werk - heel, heel veel dank daarvoor.

zorgpersoneel bedankt

monkkapjes


Mondkapje Wit

KOOP EEN MONDKAPJE EN HELP MEE

wkz

In de wereldwijde strijd tegen het virus willen wij je op een stijlvolle manier helpen beschermen tegen een besmetting. Zo zijn we op het idee gekomen om een hip, kwalitatief en functioneel mondkapje te gaan ontwerpen voor een ieder die het regulieren aanbod niet echt lekker vinden matchen bij hun outfit:)

mondkapjes

HET PERFECTE MONDKAPJE

Na een intensief ontwerpproces hebben we de perfecte pasvorm weten te vinden en bieden we een stevig, kwalitatief, en functioneel mondkapje aan voor tieners en volwassenen. Zo ga je goed gecombineerd de deur uit en ben je beschermt en bescherm je andere. De mondkapjes zijn gemaakt van 100% OEKOTEX gecertificeerd katoen waardoor je ze kan wassen in de wasmachine op 60 graden. Wat ons onderscheidend maakt is dat we in de bovenkant een ijzeren neusbrug hebben verwerkt waardoor je het kapje goed om je neus heen af kan sluiten. Dit is vele malen functioneler dan reguliere kapjes!

GEVOERD MET EEN COMFORTABELE KATOEN-SATIJN | OP 60 GRADEN WASBAAR | MET IJZEREN NEUSBRUG IN BOVENKANT VOOR EEN PERFECTE PASVORM | IDEAAL VOOR MENSEN DIE EEN BRIL DRAGEN.

Tevens zijn ze gevoerd met een comfortabele katoensatijn wat prettig aanvoelt op je huid. De voering is altijd zwart van kleur wat fijn is voor eventuele vlekken of bij gebruik van lipstick. Het elastiek om de oren is gemaakt van comfortabel (lycra) doorgestikt lint wat zacht en fijn zit achter de oren. Wij hebben er voor gekozen om GEEN gebruik te maken van een antibacteriële voeringstof wat sommige bedrijven wel doen. Deze keuze was simpel. De zilverionen die er in verwerkt zitten voor een antibacteriële werking (nanodeeltjes) breken af na elke wasbeurt, wat de hele essentie is van het kapje. 

mondkapjes

Uiteraard begrijpen wij, dat gezien de crisis waar we ons in bevinden, dit het minst belangrijkste is, je outfit. Desalniettemin zijn we een land waarbij we altijd op zoek zijn naar vernieuwing, stijl & comfort en kunnen we in een vreselijke situatie ook weer mooie initiatieven verzinnen en ons vasthouden aan de dagelijkse gang van zaken en zo ook ons voorkomen.

STUDIO BY BO®MEDEDELING!

LET OP! de mondkapjes hebben een functie om u te beschermen tegen virussen, maar ze zijn niet medisch! Medische kapjes worden enkel gebruikt in zorginstellingen.

MondkapjeMy account