DUURZAME ONTWIKKELING - ETHISCH VERVAARDIGD - VERANTWOORDELIJK GEPRODUCEERD

DUURZAAMHEID STAAT CENTRAAL

We handelen met respect voor ethische normen en duurzame ontwikkeling. We respecteren jouw huid met zachte materialen, we respecteren de mannen en vrouwen die jouw kleren maken door ze van menswaardige arbeidsomstandigheden te voorzien en we respecteren de wereld waarin we leven door onze milieu-impact te beperken. 

social

Wij geven voorrang aan organische en/of gerecyclede materialen die zorg dragen voor jouw huid en het milieu. Wij werken grotendeels samen met productieketens die voldoen aan de strengste milieu certificeringen.

Mieke Deelen-Kohler

Katoen

Het merendeel van onze collectie is gecertificeerd door de grootste labels (GOTS, OCS Blended ,Oeko-Tex). De meeste producten bestaan hierdoor uit 100% biologisch katoen. En de fabrieken van het bio-katoen? Die voldoen aan de strengste veiligheidsnormen en worden geselecteerd omwille van de naleving van de arbeidsvoorwaarden voor de werknemers, conform ons engagement in de Fair Wear Foundation! Het overige katoen in onze collectie is OEKO-TEX gecertificeerd en/of voorzien van het WELL MADE label. Enkel betrouwbaar textiel, getest op schadelijke stoffen!

We care @ STUDIO BY BOSUPER ZACHT EN COMFORTABEL WAAR WE BLIJ VAN WORDEN! 

Elk kledingstuk, wordt gemaakt met het oog op duurzaamheid. STUDIO BY BO selecteert zijn materialen zorgvuldig. Door het gebruik van natuurlijke vezels die afkomstig zijn van duurzame plantages, hebben onze ontwerpen een ongeëvenaarde zachtheid en duurzaamheid. Hierdoor zijn onze producten aangenaam om te dragen, voelen zacht aan en zitten comfortabel. De ontwerpen wordt naar een hoger niveau getild door de perfect uitgevoerde afwerking en de eigentijdse designs.

CERTIFICERING 

GOTS-CERTIFICERING: 4 LETTERS DIE EEN WERELD VAN VERSCHIL MAKENGOTS & FAIR WEAR

GOTS, staat voor Global Organic Textile Standard. Dit is de strengste certificering voor textiel van biologische vezels. Ze houden rekening met de volledige productieketen: van de oogst op de katoenvelden tot de vervaardiging van de vezels, van het maken van de kledingstukken tot aan het eindproduct. Deze certificering garandeert dat het katoen verbouwd wordt zonder ggo’s of chemicaliën en dat tijdens het bewerken en verven er geen giftige stoffen worden gebruikt. Daarnaast garandeert het GOTS-label de naleving van de sociale normen opgelegd door de Internationale Arbeidsorganisatie. Door de hele productieketen heen.


DONT PANIC IT'S ORGANIC!! BIO COTTON BABY

OEKO-TEX: JE KUNT DE KLEDING BLIND VERTROUWEN!

De OEKO-TEX Standard 100 is een norm die garandeert dat de producten geen schadelijke chemische stoffen bevatten en het label “Confidence in textile” mogen dragen. Een onafhankelijk controle- en certificeringssysteem garandeert dat alle textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten voldoen aan de volgende criteria:

>het voorzorgsbeginsel dat bepaalde stoffen verbiedt die schadelijk kunnen zijn, ook al zijn ze (nog) niet wettelijk verboden;
>de afwezigheid van chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu;
>de beperking van het loodgehalte in verven.

FAIR WEAR

Fair Wear Foundation is een non-profitorganisatie die samenwerkt met merken, fabrieken, vakbonden, ngo's en soms regeringen om de werkomstandigheden van kledingarbeiders in 11 productielanden in Azië, Europa en Afrika te controleren en te verbeteren. FWF houdt bij welke verbeteringen zijn aangebracht door de bedrijven waarmee het werkt. En door het delen van expertise, sociale dialoog en het versterken van industriële relaties, verhoogt FWF de effectiviteit van de inspanningen van bedrijven. De meer dan 80 aangesloten bedrijven van FWF vertegenwoordigen meer dan 130 merken en zijn gevestigd in Europa; ledenproducten worden verkocht in meer dan 20.000 verkooppunten in meer dan 80 landen over de hele wereld.WELL MADE: ETISCH VERVAARDIGD EN VERANTWOORD GEPRODUCEERD

Het Well made label staat voor het best mogelijke ontwerp van hoogwaardige materialen en product details waardoor het perfecte gevoel en de meest comfortabelste pasvorm word gecreëerd. Kleding met het Well Made label zijn ethisch vervaardigd en verantwoord geproduceerd.

MATERIALEN BO JWLZ

Bij het ontwerpen en ontwikkelen van onze sieraden collectie draait het om duurzaamheid. En daar heeft STUDIO BY BO een brede visie op: “Een sieraad is duurzaam voor ons als hij een lange levensduur heeft en hij de drager vele jaren plezier geeft. Om dit te bereiken werken we intensief aan de levensduur van de materialen, de kwaliteit van het handwerk en de tijdloosheid van onze ontwerpen.” We hebben bewust gekozen voor materialen als (plantaardig gelooid) leer, het onverwoestbare en anti allergische Stainless Steel en andere materialen als natuurstenen of houten kralen en prachtige (half) edelstenen.


STAINLESS STEEL

Wij hebben voor dit materiaal gekozen omdat het bestand is tegen corrosie of vlekken en weinig tot geen onderhoud behoeft. RVS is een Edelstaal die 100% allergievrij is en hypoallergeen. Ze noemen het door deze eigenschap ook wel eens chirurgenstaal. Het materiaal is super sterk, sterker dan goud en zilver. RVS kan niet verkleuren, roesten of af geven op de huid. Door de duurzaamheid blijft het mooi en behoud het zijn glans of matte look indien geborsteld. Hierdoor zal jouw sieraad voor talloze jaren draagplezier zorgen.

LEDER

Ons leer wordt plantaardig gelooid en wordt daarom ook wel ecoleer genoemd. Het wordt voorzichtig behandeld om de karakteristieken van het leer zo goed mogelijk te behouden. De authenticiteit van het leer kan worden herkend aan de kleine oneffenheden. Deze zorgen er voor dat het leer zijn stoere en robuuste uitstraling krijgt.Plantaardig looien is een natuurlijk looiproces en wordt uitgevoerd zonder een beschermende laag toe te voegen aan het materiaal. Hierdoor is het leer vlekgevoelig maar zal na loop van tijd een mooie, gedragen look ontwikkelen. Na verloop van tijd kan de kleur iets donkerder worden. Wij adviseren je om dit proces natuurlijk te laten verlopen voor een mooie, verouderde look. Jouw sieraad zal alleen maar mooier worden!

Plantaardig LooienONDERHOUD VAN PLANTAARDIG GELOOID LEER

Uiteraard heb je zelf de keuze om alsnog het leder een beschermende laag te geven. Houd er rekening mee dat de uitstraling van jouw armband veranderd en het leer na behandeling donkerder van kleur zal zijn. Ook verliest het zijn natuurlijke (leder) geur die de armband van nature heeft. Kies je er toch voor het leer te behandelen maak dan gebruik van zadelzeep, zeep op glycerinebasis, of eenvoudige, geurloze glycerinezeep. Dit zijn zachte reinigingsmiddelen die het leder vochtig maken en een beschermende laag achterlaten.


My account